:

:

TV Most

Foto: Foto Odbor za pomoć KiM

clock

Jul 05, 2018   09:42

0

320

Poseta delegacije iz RS KIM najverovatnije na jesen


Dopis je, kako se navodi u saopštenju, upućen predsedniku i potpredsedniku Saveza gradova i opština RS Ljubiši Ćosiću i Mladenu Đureviću, nakon razgovora sa njima i načelnicima opština Šamac, Derventa, Gradiška, Prijedor.



Poseta KiM je predviđena u oktobru ili novembru ove godine.

“Razgovorom 27.juna u Kosovskoj Mitrovici sa gospodinom Spirićem dobili smo potvrdu da Opština Kosovska Mitrovica bude domaćin delegacije iz Republike Srpske koja će posetiti više opština, manstira i upoznati se sa težinom života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Delegacija će započeti obilazak Kosova i Metohije iz opštine Kosovska Mitrovica i simbolično iz Udruženja roditelja "Podrži me" koje se nalazi u zgradi koju je sagradila vlada Republike Srpske.Naša ideja je da se još čvršće institucionalno povežu srpske opštine na KiM sa gradovima i opštinama u Republici Srpskoj.Biće razgovora o pomoći saveza opština i gradova RS za Kosovo i Metohiju”, navodi predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.



Posredovanjem i predlogom Odbora, 20. septembra u Višegradu, na slavu ove opštine, povelju bratimljenja potpisaće predsednici opština Kosovska Mitrovica i Zvečan sa opštinom Višegrad u Republici Srpskoj. Ovo je dogovoreno u Višegradu 16. juna na svečanom prijemu i dolasku 900 dece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku. Dogovoru su prisustvovali predsednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov , predsednik  Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić,ministar za lokalnu samoupravu u ostavci Ivan Todosijević i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

 


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva