:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2015   12:05

0

115

Posebna zahvalnost na pomoći Srbije

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić istakao je na zajedničkoj pšres konferenciji da su Vlada Srbije i RS izdvojile značajna sredstva, a da će to učiniti sigurno i vlada Federacije, kao i Veće ministara BiH.

Ova konferencija pokazuje da se o Srebrenici ne misli samo od jula do jula, već da se permanentno radi na društvenom razvoju, rekao je Zvizdić i dodao da će ona sigurno rezultirati investicijama i implementacijom projekata.

Prema njegovim rečima, Srebrenica može računati da će biti pomognuti infrastrukturni projekti, jer Srebrenica zaslužuje i mora postati mesto kvalitetnog života i suživota, „gde ćemo ćemo pokazati da želimo da okrenemo novu stranicu razumevanja i međusobne saradnje".

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović posebno je pozdravio premijera Vučića, ukazujući da je Vlada Srbije odlučila da da izdašnu pomoć Srebrenici i da i na druge načine pomogne životu u Srebenici.

Srebrenica, prema njegovim rečima ima izuzetne resurse u rudama, šumskom bogatstvu, poljoprivrednom zemljištvu i vodama.

Predsednik RS Milorad Dodik, na zajedničkoj konferenciji za štampu, povodom investiciono-razvojne konferencije "Srebrenica 2015". rekao je da je ono što se radi u Srebrenici usmereno na stvaranje boljih uslova za život razvijajući infrastrukturu.

On je kazao da će vlastI RS nastaviti dobru saradnju sa opštinom Srebrenica, i da će ono što je obezbeđeno u okviru investicione konferencije biti realizovani u kooperaciji sa lokalnim vlastima, sa prioritetima koji će biti zajednički utvrđeni. Posebno se zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na odluci Vlade Srbije o pomoći Srebrenici, ocenivši da je to važna poruka.

Srbija će u ponedeljak opštini Srebrenica uplatiti dva miliona evra za razvoj infrastruture u toj opštini, a ima izdvojenih još tri miliona evra za buduće zajedničke projekte, najavio je danas premijer Vučić. On je, na konferenciji, istakao da je Vlada Srbije, na današnjoj sednici, izdvojila pet miliona evra, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu i poručio da je to ulog u budućnost.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva