:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 10, 2018   16:31

0

208

Poruke mira i ohrabrenja za bolju budućnost Srba na KiM


„Poruke koje smo čuli su poruke mira, ohrabrenja i ono što je najznačajnije a to je ulaganje u ekonomiju koju je najavio predsednik Vučić.“, istakao je Simić i dodao da „pored bezbednosti, nezaposlenost je ogroman problem koji opterećuje život Srba na prostoru KiM“.

Prema njegovim rečima, ovo je odgovor svim neodgovornim pojedincima koji su izmišljenim izjavama i lažima pokušavali da skrenu pažnju javnosti na nekakve potencijalne dogovore.

„Možemo biti ponosti zbog onoga što smo čuli a to je ulaganje u Trepču od 13 miliona evra, ulaganje u KBC u Mitrovici i Gračanici od dva miliona evra. Ulaganje u celokupni obrazovni i zdravstveni sistem koji pored Univerziteta predstavlja žilu kucavicu na ovim prostorima“, naglasio je Igor Simić.

Kako je Simić ocenio, „ispružena ruka predsednika Vučića  je ostala u vazduhu jer ono što se desilo u Banjama oslikava stanje u Prištini – apsolutna nesprenost  za dijalog i postizanje kompromisnog rešenja“.

Prema rečima predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića dolazak predsednika Vučića je potvrda odgovorne politike koja ima za cilj mir i stabilizaciju na ovim prostorima.

„Juče se govorilo o realnim i stvarnim stvarima koje su potrebne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Krajnje je vreme za rad i odgovornost za bolju budućnost i perspektivu čitavog srpskog naroda“, ocenio je Spirić.

Juče je u Kosovskoj Mitrovici predsednika Vučića dočekao veliki broj gradjana sa celog područja Kosova i Metohije noseći srpske zastave i poruke podrške politici predsednika Srbije.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva