Vesti
Poruka zainteresovanima za druge privatizacije

09:20, 19.02.2015

|

Izvor: Tanjug

Ekonomista i savetnik ministra za evropske integracije Vladimir Krulj izjavio je danas da je nepotpisivanjem ugovora sa američkom kompanijom "Esmark" o Železari Smederevo upućena poruka da se neće odustati od reformi, niti "ići ispod nečega što predstavlja jasne i održive ekonomske ciljeve".
Upućena je jasna poruka zainteresovanima da učestvuju u privatizacijama drugih preduzeća, gde će se tražiti strateški partner, rekao je Krulj i dodao da ne treba zaboraviti preduzeća kao što su "Azotara" i "Petrohemija".

Krulj je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, podsetio da postoje definisani uslovi koje je Vlada Srbije dogovorila, imajući obaveze prema Evropskoj komisiji, SSP i MMF-u.

Na pitanje novinara o plasmanu sredstava EU u zemlje zapadnog Balkana, Krulj je odgovorio da je reč o 1.140 milijardi i procesu koji će trajati pet meseci, "da kreće od marta i da će 60 milijardi evra biti ubrizgavano svakog meseca".

Cilj je da se pokrene potrošnja, a samim tim poveća i proizvodnja da bi na održiv način pre svega zemlje evrozone i EU mogle da ostvare napredak.

"Ukoliko se to desi, to će imati pozitivne efekte na sve zemlje koje imaju intenzivnu privrednu saradnju sa EU", najavio je Krulj, podsetivši da Srbija dve trećine privredne saradnje ostvaruje sa EU.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design