:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2015   13:22

0

173

Poruka za Bajram zajednički život mir prosperitet

Vernici su na groblje na kome nema posrušenih i oskrnavljenih spomenika, dolazili organizovano, autobusima iz južnog dela Kosovske Mitrovice a bilo je I onih koji su dolazili individualno, svojim automobilima.

Povodom današnjeg praznika, poruke gradjana muslimanske veroispovesti odnose se uglavnom na mir, zajednički život i prosperitet.

Jedan od građana koji su danas posetili groblje, Alija Zasar, nekada je živeo u severnom delu Kosovske Mitrovice.

“Posle nekoliko godina opet smo ovde, dolazimo za Bajram, posećujemo groblje… Ja sam porastao u ovom delu grada I normalno da se dobro osećam. Groblje je I ove godine čišćeno, vidi se, onako kako smo ostavili, tako je I sada, nije nista rušeno, sve je u redu. Ja dolazim sam ovako kolima a inače se dolazi organizovano, dva puta godišnje .

Povodom praznika poručuje da svi treba da živimo zajedno:

“Poruka je da živimo zajedno, da živimo kako smo živeli, da bude sve najbolje za sve. Ja sam ovde porastao, tu mi je škola, tu mi je kuća, vidim usput drugare koje znam godinama, to je jedan dobar osećaj kad vidišâ€ - rekao je on.

Jedna naša sugrađanka kojoj su na ovom groblju sahranjeni suprug I otac, poželela je povodom današnjeg praznika pre svega mir I bolji život

“Poruka bi bila mir, sloboda, da imamo više para” – kazala je kratko.

Među onima koji su danas obišli groblje je I jedan stariji bračni par. Sada žive u Prištini

“Obilazak groblja je podsećanja na uspomene , nekad prošli život, najmiliji su su…šta da se radi, život ide dalje” – kažu oni.

Naš sagovornik, inače inženjer u penziji, na pitanje kakve promene primećuje u Mitrovici kada dođe, kaže vrlo loše, u ekonomskom smislu

“Katastrofa, mladi nezaposleni, bez perspektive. Svako vreme nosi svoje breme ali ima nekih stvari koje su bile bolje tada, makar ta sigurnost, sloboda, sloboda kretanja, druženje . Međutim sad neka sasvim druga vremena dolaze, kako će biti u budućnosti… Šta da kazem – družite se, budite zajedno, život je kratak” – poručio je on.

Atmosfera je bila potpuno mirna i samo je u blizini ulaza na groblje na rutinskom zadatku bila jedna policijska patrola.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva