:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2015   12:05

0

135

Poruka je jasna,ne postoji volja da se Sud formira

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srbija poziva Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke.

"Pozivamo Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke jer albanski političari u Prištini nemaju snage da procesuiraju odgovorne za ratne zločine, koji ne smeju da ostanu nekažnjeni", ističe Đurić.

Dodaje da je juče neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne.

Kaže da će se videti koliko su iskreni i kadri da nešto učine.

"ÄŒuli smo predstavnike najvećih sila SAD-a i Rusije, da su spremni da podrže osnivanje jednog ovakvog suda", dodaje Marko Đurić.

Ističe da sumnja u dobre namere da se taj sud formira.

"Sumnjam da zaista to žele a zapravo rade iza kulisa nešto drugačije. Najveće sile znaju da neki političari u Prištini pokušavaju da se igraju s njima, da ih prevare i to je loše za kosovske institucije", objašnjava Đurić.

Kaže da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu.

"On je dao reč da dok se ne dogovirimo oko formiranja ZSO, neće izlaziti u javnost i davati izjave. Tači je o tome govorio u medijima i jedva čekam ponedeljak da čujem reakcije evropskih zvaničnika", ističe Đurić.

Kaže da će ZSO kakva god da bude, doneti Srbima više od onoga što danas imaju na Kosovu i Metohiji.

Svim Srbima i Srpkinjama Đurić je čestitao Vidovdan.

"Vidovdan je jedan od najsvetijih srpskih praznika, kada se podsećamo naših junaka i vitezova. Mislim da je dobar trenutak da se prisetimo činjenice da je Kosovo kroz vekove naš svetionik", zaključuje direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva