Vesti
Portoriko traži 94 milijarde dolara savezne pomoći posle uragana

21:12, 13.11.2017

|

Izvor: Tanjug

Guverner Portorika Rikardo Roselo zatražio je od savezne američke vlade 94,4 milijarde dolara pomoći za obnovu štete koju je na ostrvu u septembru pričinio uragan Marija.


Roselo je takodje pozvao danas američki Kongres da usvoji revidirani poreski plan koji uzima u obzir specifične potrebe ostrva da bi se izbegao egzodus kompanija koje trenutno obezbedjuju 42 odsto bruto domaćeg proizvoda tog ostrva.

Guverner Roselo je rekao danas da će zvanično uputiti zahteve Beloj kući i Kongresu uz izveštaj o detaljnoj proceni štete. Veliki deo Portorika je i dalje bez struje a hiljade američkih gradjana su bez domova. Za sada je Kongres odobrio oko pet milijardi dolara pomoći Portoriku gde je uragan Maria naneo veliku štetu 20. septembra i izazvao najveći prekid struje u istoriji Amerike.Uragan je prouzrokovao ogromnu štetu na infrastrukturi, pa Portoriko ima manjak vode za piće i probleme u snabdevanju strujom i gorivom i sa telekomunikacijama.To je najjači uragan koji je pogodio Portoriko u proteklih 80 godina.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design