:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2016   12:05

0

121

Poreska otkrila 13,6 milijardi utajenog poreza

Koordinator Poreske policije Ivan Ivanović, u intervjuu za RTS, govorio je o rezultatima poreske uprave, presecanju tokova sive ekonomije, odnosu sa drugim inspekcijama kao i optimalnom broju inspektora.

"U 2015. godini podneto je 1739 krivičnih prijava, protiv 2 326 lica, od toga 63 lica je lišeno slobode, a ukupan iznos izbegnutog poreza je 13, 6 milijardi dinara", istakao je Ivanović.

Kada je reč o presecanju tokova sive ekonomije Ivanović kaže da su postignuti značajni rezultati.

"Na ranom otkrivanju rada tzv. peračkih i fantomskih preduzeća koja pomažu regularnim preduzećima da izbegnu plaćanje poreza, otkrili smo 201 takvo preduzeće. Neophodna je saradnja sa drugim državnim organima, MUP-om, carinskim organima, upravom za sprečavanje pranja novca, a u poslednje vreme radimo dosta sa tržišnom inspekcijom i terenskom kontrolom Poreske uprave", rekao je Ivanović.

"S obzirom na tendenciju da se smanjuje broj zaposlenih u javnoj upravi, ne verujem da ćemo uspeti da postignemo taj optimalan broj, ali trudićemo se da broj inspektora bude između 150 i 200, to bi nam bio i možda optimalan broj", rekao je Ivanović govoreći o optimalnom broju poreskih inspektora koji bi bio potreban za efikasniji rad.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva