:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2018   12:05

0

235

Popustio deo potpornog zida u Grdeličkoj klisuri


Uzrok još nije moguće utvrditi i tim povodom su se na terenu sastali svi učesnici u projektu - izvođač, nadzorni organ, investitor, projektant...



Izvođač radova na tom delu je bugarska kompanija "Trace", a stručni nadzor vrši konzorcijum "Louis Berger i Egnatia Odos", izvođenje radova finansira Evropska investiciona banka, a ugovorena vrednost radova je 37,51 miliona evra.



Kako je navedeno, taj deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru za građevinare predstavlja veliki izazov pošto je izuzetno tehnički zahtevan teren za izgradnju.




U Grdeličkoj klisuri ima više od 155.000 metara kvadratnih kosina koje se stabilizuju u cilju izgradnje autoputa, a izgrađeno je 33 mosta ukupne dužina 5,7 kilometara.



Na toj trasi nalazi se i magistralni put M1, paralelno uz novoprojektovani autoput koji se na ovom potezu izmešta u dužini od 1.400 metara.



Takođe, o složenosti tog dela trase, govori i činjenica da se u Grdeličkoj klisuri istovremeno grade dva tunela "Predejane" dužine 1.000 metara i "Manajle" koji je ujedno i najduži tunel u Srbiji sa 1.808 metara.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva