:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jun 30, 2018   18:30

0

202

Popović:Srbija prepoznata kao zemlja inovacija i znanja

Popović je, povodom potpisivanja ugovora o zakupu industrijskog prostora između nemačke kompanije SD Hirš Automotive i Biznis parka Bački Petrovac, koji predviđa da ova kompanija početkom sledeće godine u Bačkom Petrovcu započne proizvodnju delova za autoindustriju, podsetio da je Srbija već vodeća po investicijama u regionu, i izrazio uverenje da će ih u budućnosti biti još više.

“SD Hirš automotiv je jedan od dobavljača poznatih proizvođača automobila kao što su „Mercedes“, „Audi“, „Folksvagen“, „Jaguar“, „Rendž-Rover“. Imaju tri fabrike u Nemačkoj, a uskoro će pokrenuti proizvodnju i u Bačkom Petrovcu. Ova kompanija bavi se proizvodnjom metalnih komponenata za autoindustriju i glavni su proizvođači panoramskih i krovnih prozora, takozvanih "šibera", za sve najveće nemačke proizvođače automobile”, objasnio je Popović.

On je napomenuo da je velika stvar za male sredine kao što je Bački Petrovac da privlače svetske kompanije, kao što je ova nemačka, jer one, prema njegovim rečima, donose nova znanja i nove tehnologije, i pozitivno utiču na ravnomerni regionalni razvoj čitave zemlje.

Zahvaljujući kompaniji SD Hirš Automotive u Bačkom Petrovcu ćemo otvoriti nova "pametna" radna mesta, za početak za najmanje 20 inženjera, rekao je Popović izrazivši uverenje da će ova nemačka kompanija prepoznati interes da u budućnosti ovde ima i svoj razvojni i istraživački centar, jer je nedaleko Novi Sad, koji je univerzitetski centar, i gde se nalazi Fakultet tehničkih nauka, koji je izvor odličnih mladih inženjera.

Ugovor o zakupu industrijskog prostora između privatne industrijske zone Busineš Park Bački Petrovac i Nemačke kompanije SD Hirš automotive (84, SD GmbH Klaus Hirsć) potpisali su Aleksandra Rosenberg, direktorka kompanije SD Hirš automotive i Vladimir Tošić, direktor Busineš Parka.

Kompanija SD Hirš automotive je osnovana 1986. godine u Nemačkoj i bavi se proizvodnjom metalnih komponenata za autoindustriju. 

U proizvodnom programu su proizvodi za panorama krovove, kabrio sisteme, turbo punjače, sigurnosne pojaseve, deflektore vetra itd, isporučuju se auto kompanijama poput VW, Audi, Škoda, Mercedes, Jaguar i Range Rover, a proizvodi se izvoze širom Evrope, SAD, Južne Amerike i Kine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva