:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Avgust 17, 2018   12:49

0

249

Popović: U svakom trenutku nam je potrebno jedinstvo


“Na jugu i severu Kosova živi jedan narod. Izuzetno se dobro razumemo i dobro znamo koje su naše potrebe, koji su problemi i koji nam je cilj. Ono što je narod spasilo u ovoj situaciji je ta tesna veza sa Beogradom. Ono što trenutno radimo je da stvorimo što bolje uslove za život i urbanizujemo sredine u kojima živimo kako bi smo sprečili iseljavanje”, rekao je Popović, gostujući u jutarnjem programu Televizije Pink.

Popović je istakao da je trenutna aktivnost svih predsednika opština južno od Ibra da se od seoskih sredina naprave urbane sredine i da se tom urbanizacijom zaustavi iseljavanje Srba sa ovih prostora. Dodao je da u svakodnevnom životu postoje pritisci Albanaca, najčešće u vidu ponuda za otkup zemljišta.

“Ima pritisaka. Najčešće se radi o ponudama za otkup zemljišta. Mi smo preuzeli niz aktivnosti oko sprečavanja kupoprodaje zemlje. U poslednjem periodu nismo imali nekih većih problema, sarađujemo sa centralnim vlastima i pokušavamo da napravimo dobre komšijske odnose, koji su bitni za nas južno od Ibra”, rekao je Popović.

Govoreći o temi razgraničenja Kosova, Popović je istakao da je bitno ostati u vezi sa Beogradom i da treba pričati i o zdravstvu, školstvu koje funkcioniše zahvaljujući našoj državi, i da se ništa ne radi protiv interesa naroda.


Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva