:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2017   12:05

0

203

Popović u Kini o industrijskom parku u Borči

Park će biti izgrađen pored Pupinovog mosta i u parku će, prema izrađenoj studiji izvodljivosti, biti otvoreno više od 1.000 visokotehnoloških kompanija sa potencijalom otvaranja nekoliko desetina hiljada novih radnih mesta.

Popović je nakon sastanka sa rukovodiocima kompanije CRBC, koja će graditi park, rekao novinarima da je preliminarna vrednost tog projekta oko 300 miliona evra i da će ga finansirati tri velike kineske banke: Eksport - import, Banka za razvoj i Kineska banka za izgradnju.

Projekat će se, kako kaže, realizovati u tri faze: prva vredna oko 120 miliona, druga 100 miliona i treća 80 miliona evra.

Popović je naglasio da će to biti najsavremeniji park u kome će biti prisutne sve velike kompanije iz regiona.

Prema njegovim rečima, memorandum o zainteresovanosti za učešće u ovom parku je već potpisalo više od 40 velikih kineskih kompanija koje žele da budu prisutne u parku.

"Vrlo smo konzervativni po pitanju rokova, želimo da u ovoj godini učinimo napor da potpišemo komercijalni ugovor. Radovi sigurno mogu da započnu sledeće godine", naveo je Popović.

Popović, koji je predsednik radne grupe za realizaciju tog projekta, održao je radni sastanak sa CRBC na kome su razmotreni svi elementi koji bi trbalo da budu u novom industrijsko - tehnološkom parku u Beogradu.

"Radna grupa i predstavnici kineske strane imaju zajedničko mišljenje o ključnim temama. Pametna industrijalizacija, nove tehnologije, robotika, inovacije je nešto što treba da bude u osnovu parka i naravno sva podrška. U oktobru i novembru treba da dođemo vrlo blizu konačnog rešenja, do poslednjeg usaglašenog elementa projekta i možemo očekivati ove godine ili na samom početku sledeće godine potpisivanje komercijalnog ugovora", kazao je on.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva