:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2017   12:05

0

118

Popović srpskim firmama: Dođite u Rusiju, privilegovani ste

"Građani Srbije su retko privilegovani u Rusiji. Prvo, ne trebaju im vize što je velika prednost, a drugo ne trebaju im ni posebne radne dozvole. Imaju sve privilegije za početak biznisa, a mislim i da je odnos prema građanima Srbije potpuno prijatan i korektan. Trude se da pomognu, gde god mogu", rekao je Popović Tanjugu na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma SPIEF 2017 u Sankt Peterburgu.

Njegovo iskustvo je takvo da je u Rusiju došao pre 25 godina, a svoj ABS Elektro je osnovao pre 23 godine.

On objašnjava da su sve najveće svetske i evropske firme u Moskvi i Sankt Peterburgu, ali dalje sve ih je manje, i tu je šansa za preduzimljive koji žele svoj biznis da započnu na ogromnom tržištu kakvo je Rusija.

"Predlažem svakome ko se bavi biznisom da se oproba ovde. Ne mora odmah u Moskvu i Sankt Peterburg. U Moskvi možete da nađete srpske proizvode, ali ako kako krenete dalje po zemlji, njih tamo nema, pa čak je manje i srpskih građevinaca. Svima bih preporučio kada dolaze da se upravo na te delove zemlje orijentišu. Nisu manje bogati, a mnogo je lakše da se tu započne biznis, naići će na dobar prijem i konkurencija će biti manja", poručio je ovaj uspešni biznismen.

Prema njegovim rečima, u tim oblastima je potrebna srpska roba a potrebne su i usluge, bilo u građevini, industriji prehrane.

„A kad ste već započeli biznis u jednom regionu, otvaraju se vrata i svih drugih, jer tada imate preporuke i reference za dalji rad", ukazao je Popović.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva