:

:

TV Most

clock

Maj 19, 2018   12:05

0

172

Popović sa zamenicom pomoćnika državnog sekretara SAD o inovacijama


Nenad Popović je naglasio da inovacione i tehnološke veze Srbije i SAD imaju dugu istoriju i da traju još od 1884. godine, kada je Nikola Tesla došao u Ameriku, saopšteno je iz Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.


Izrazio je zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći koje pružaju institucijama i građanima Srbije, posebno u oblasti inovacija, istakavši da je SAD značajan partner inovacione i tehnološke zajednice u Srbiji.


 


Predstavio je programe Vlade Republike Srbije za razvoj inovacionih start-ap centara u regionima Srbije, naglasivši da Vlada na ovaj način želi da obezbedi mladima jednake šanse za razvoj i da ih motiviše da ostanu u Srbiji, navodi se u saopštenju.


 


Džudit Garber, koja je ujedno i šef Biroa nadležnog za područje inovacija u Stejt Departmentu, pozdravila je realizaciju ovog programa i izrazila zadovoljstvo zbog dobre saradnje koju dve zemlje ostvaruju u oblasti inovacija.


 


Na sastanku je razmatrana mogućnost sprovođenja zajedničkih programa u cilju razvoja inovacionog preduzetništva u regionu Balkana.


 


Popović je ukazao na značaj razvoja regionalne saradnje, ocenivši da bi realizacija ovih programa doprinela čvršćoj ekonomskoj integraciji zemalja u regionu.


 


ukazao je da je interes Srbije da radi na čvršćem povezivanju srpskih startap i tehnoloških kompanija sa američkim investitorima, kao i da će on lično učiniti sve da što više američkih investitora dođe u Srbiju.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva