:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2018   12:05

0

230

Popović sa učenicima i profesorima Muzičke škole


Učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Lapljeg Sela ostvarili su veliki uspeh. U konkurenciji od oko 60 muzičkih škola iz čitave Srbije, osvojili su dve druge i jednu treću nagradu na takmičenjima u Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.

Filip Marković, učenik četvrtog razreda, osvojio je drugu nagradu za piano na 62. Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije i 11. Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Novom Sadu.

Sava Zdravković, učenik četvrtog razreda, je u klasi harmonika osovjio treću nagradu na 62. Republičkom festivalu muzičkih i balteskih škola Srbije, dok je Milena Dimitrijević učenica drugog razreda osvojila drugu nagradu na 6. Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici.

Mladim muzičarima, njihovim mentorima i direktoru škole na postignutim rezultatima i uspešnom predstvljanju opštine Gračanica čestitao je predsednik Srđan Popović.

„Ovo je veliki uspeh za Muzičku školu, ali i opštinu Gračanica. Opštinska uprava i odeljenje za obrazovanje će i narednom periodu pomagati rad Muzičke škole i ulagati u mlade takmičare i učenike koji rezultatima ne promovišu samo sebe i svoje škole, veći i opštinu Gračanica“, kazao je Popović.

„Imamo puno talentovane dece, svi rade vredno, jer ovo nije nešto što može da se sakrije, a na kraju školske na završnom koncertu to se i čuje. Ove godine imaćemo nastup u okviru Vidovdanskih svečanosti“, kaže direkotr Andrija Jović.

Jedan od nagrađenih učenika, harmonikaš Sava Zdravković prezadovoljan je postignutim rezultatom. „Na takmičenju obavezna kompozicija bila je valcer, dok sam kao drugu izveo „Đavolčiće“. Puno mi znači nagrada jer je konkurencija bila jaka, mogao sam i bolje, ali sam bio previše umoran zato što sam dan pre takmičenja bio na ekskurziji“, kaže Sava.

Na postignutim rezultatima učenicima i profesorima Muzičke škole čestitala je i direktorica obrazovanja Brankica Nićić.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva