:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Jun 14, 2018   17:23

0

196

Popović sa predstavnicima lokalnih saveta


ÄŒlanovi lokalnog saveta opštine Gračanica preneli su predsedniku opštine Gračanica informaciju da su meštani opštine Gračanica sa pažnjom i uznemirenjem primili informacije o nedavnim napadima na decu u Starom Gracku i Suvom Dolu kao i o seriji razbojništava na teritoriji opštine Gračanica.



Oni su predsedniku opštine kazali da su meštani u stalnom strahu i na oprezu te da posebno brinu za bezbednost dece. Oni su kao pozitivan ocenili zahtev predsednika Popovića da od bezbednonih struktura zatraživeće prisustvo na terenu.Predstavnici lokalnih saveta izneli su predsedniku opštine Gračanica probleme i u vezi elektro energetske situacije u pojedinim mestima kao i oproblemu nezaposlenosti mladih.



Popović je obećao da će opština Gračanica u skladu sa svojim ovlašćenjima nastaviti da ulaže u ravnomerni razvoj svih mesta na bteritoriji opštine Gračanica i da će pomoći gde god za to postoji mogućnost da mladima obezbedi bolji i savremeniji život.



Lokalni saveti na teritoriji opštine Gračanica meštani su izabrali na izborima koje je sprovela opština Gračanica u saradnji sa DEMOS-om na osnovu Uredbe o saradnji Opštine sa selima, naseljima i gradskim četvrtima. Uredba reguliše formiranje Lokalnih saveta kao predstavničkog tela građana naseljenog mesta zaduženog za saradnju sa Opštinom i njenim organima.Opština Gračanica srazmerno broju naselja na njenoj teritoriji ima 20 Lokalnih saveta, od čega dva u Gračanici. Lokalni savet naseljenog mesta čine pet članova na period od tri godine


Izvor: TV Most, Opština Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva