:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Maj 10, 2018   12:05

0

277

Popović položio kamen temeljac za kuću porodice Stojanović


Popović je tom prilikom istakao da opština Gračanica nastavlja da pomaže socijalno ugroženegrađane.



„Opština Gračanica nastavlja da direktno pomaže građane i porodice. Od kako je Stojanovićima prošle godine izgorela kuća, zajedno sa suprugom i petoro dece žive u uslovima koji nisu bili dobri. Uspeli smo da iz budžeta izdvojimo sredstva i danas počnemo izgradnju nove kuće, koja će im pružiti normalne uslove za život, koje oni i zaslužuju“, kazao je Popović.



Porodica Stojanović živi u teškim materijalnim uslovima u Gračanici u kući koja nije u njihovom vlasništvu. Zbog loših električnih instalacija deo kuće krajem prošle godine stradao je u požaru. Otac petoro dece Dragan Stojanović zato ističe da će im izgradnja nove kuće veoma značiti, jer će imati krov nad glavom i bolje uslove za život.



„Hvala predsedniku Popoviću i opštini Gračanica, jer nam ovo mnogo znači za dalji opstanak ovde. Živimo u teškim uslovima, primam invalidsku penziju od 10.000 dinara i ovo svojoj porodici ne bi mogao da priuštim i obezbedim. Najviše će značiti deci i verujem da će biti bolje“, kazao je Stojanović.



Kuća površine 62 m2 u vrednosti od 13.500 evra biće izgrađena sredstvima opštine Gračanica, na osnovu Pravilnika i programa socijalne karte stanovanja, koja predviđa finansiranje posebnih programa stanovanja. Gradi se na placu Stojanovića i sastojaće se od dnevnog boravka sa trpezarijom, dve sobe i kupatila. Rok za završetak izgadnje je četiri meseca.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva