:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2018   17:37

0

199

Popović obišao "Tehnologiju budućnosti" u Subotici


Nenad Popović, koji je u Subotici povodom obeležavanja godinu dana Vlade Srbije, rekao je u izjavi medijima da je kompanija "Tehnologija budućnosti", čiji je vlasnik Perica Popović, jedan od lidera u primeni IT u saobraćaju.





"Ono za šta je ova kompanija na konkursu Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije dobila 90.000 evra granta, je model satelitskog praćenja svih automobila, sa dodatnom funkcijom koja je veoma korisna i koja je jedna od prvih u svetu, a to je sprečavanje krađe goriva", rekao je Popović.



Dodao je da će taj uređaj moći da koriste sve velike kompanije koje imaju kamione, od komunalnih preduzeća, do velikih transportnih kompanija.



"Uskoro će ovaj proces i tehnologija biti sertifikovani od strane sertifikovanih agencija Vlade Srbije i krenuće se u prodaju i plasman ne samo na srpskom, nego i na evropskom tržištu", najavio je Popović.



Dodao je da su za realizaciju tog modela korišćene najnovije tehnologije, i da je radilo više od 10 inženjera.



"Oni su, koristeći najnovija IT rešenja, uspeli da dođu do modela koji je inovativan i koji će sigurno imati u budućnosti velike mogućnosti za plasman na svim tržištima. Cena ovog proizvoda je veoma pristupačna za korisnike i kompanije koje će da ga koriste i sigurno je da ćemo u budućnosti u Subotici moći da razgovaramo o odličnim rezultatima ove kompanije", istakao je Popović.



Podsetio je da je Vlada Srbije na konkursu na kojem je toj kompaniji dodelila 90.000 evra, takođe dodelila još 24 granta, ukupno 25 grantova, na sumu od 2,4 miliona evra.



"To je bilo u godini ove Vlade koju danas promovišemo baš ovde u Subotici", zaključio je Popović.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva