:

:

TV Most

Foto: Foto RTV Gračanica

clock

Septembar 24, 2018   20:28

0

395

Popović, Milojević i ambasador Sjastad o budućoj saradnji


Složivši se, najpre, da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna, trojica zvaničnika razgovaralo je o eventualnim budućim zajedničkim projektima. U tom smislu dogovoren je radni sastanak na kojem bi se detaljno definisali mogući projekti, a sve u interesu građana.

Na sastanku je bilo reči o završenom procesu stažiranja diplomiranih studenata u javnim institucijama, projektu koji je finansirala ambasada Norveške. Sa ovim projektom prema rečima ambasadora Sjastada, nastaviće se i u budućnosti. Projekat je realizovan preko Kancelarije za zajednice.

Predsednik Popović se ambasadoru Norveške zahvalio i na učešću i podršci te ambasade u projektu urbanizacije Gračanice, o kojoj je, takođe, bilo reči. Norveška ambasada je pomogla formiranje Projektnog biora u kome su stažisti bili angažovani na izradi urbanističkog i arhitektonskih planova.

Ambasador Sjastad zahvalio se predsedniku Popoviću na gostoprimstvu i istakao da je veoma zadovoljan uspešno završenim programom stažiranja.

„Norveška će nastaviti da podržava srpsku i druge nevećinske zajednice na Kosovu. Važno je da mladi ljudi vide svoju budućnost ovde. Danas smo razgovarali o nastavku saradnje na drugim projektima sa opštinom Gračanica“, kazao je ambasador Sjastad.

Ambasador Norveške Per Strand Sjastad i direktor Kancelarije za zajednice Ivan Milojević obišli su opštinu Gračanica, nakon što su, zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, u Domu kulture u Gračanici prisustvovali dodeli uverenja o uspešnom stažiranju u javnim institucijama za pedesetoro dipolomiranih studenata.


Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva