:

:

TV Most

Foto: Tanjug (Sava Radovanović)

clock

Mart 24, 2018   12:05

0

176

Popović: Kosovo nikada neće postati član UN


"Srbija je spremna na razgovore sa svima, ali danas, 19 godina posle ovog zločinačkog bombardovanja i ubijanja nedužnih civila i dece, poručujemo svima: Srbija nikada neće dati Kosovo i ono nikada neće biti članica UN", rekao je Popović.


On je podsetio da je u bombardovanju Srbije, NATO ubio hiljade civila, među kojima i decu, i naneo ogromnu materijalnu štetu koja se meri desetinama milijardi evra.


"I danas se nastavljaju pritisci da Srbija postane član NATO-a, da svoje Kosovo i da uvedemo sankcije Rusiji. Srbija neće pristati ni na kakve ucene. Srbija ima svoju vladu, ima svog predsednika. Ni predsednik ni vlada neće podleći nikakvim pritiscima", podvukao je Popović.


Istakao je da će Srbija čuvati svoja tradicionalna prijateljstva i sa Rusijom i sa Kinom, "naravno zadržavajući pravo da sa svima ima isključivo korektne, dobre i ravnopravne odnose".


Milica Rakić je imala samo tri godine, kada je 17. aprila 1999. godine, tokom NATO bombardovanja, pogodio geler dok je bila u kući u Batajnici.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva