:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2017   12:05

0

156

Popović i Skot o razvoju inovacija u Srbiji

Popović i ambasador SAD Kajl Skot konstatovali su da postoji veliki potencijal za saradnju Srbije i SAD u oblasti inovacija i visokih tehnologija.

Popović je izrazio spremnost Srbije za saradnju na stvaranju povoljne klime za inovaciono preduzetništvo u Srbiji, kao i za povezivanje srpskog startap ekosistema sa američkim investitorima i širenje srpskih inovacionih firmi na američko tržište.

Ambasador Skot je rekao da su SAD u prethodnom periodu realizovale veliki broj projekata u cilju razvoja preduzetništva u Srbiji i dodao da su SAD spremne da nastave da pružaju podršku inovatorima i preduzetnicima u našoj zemlji.

Naglasio je da SAD snažno podržavaju proces digitalizacije javne uprave u Srbiji ocenivši to kao efikasan mehanizam za povećanje transparentnosti rada državnih organa i sprečavanja korupcije.

Kako je saopštio kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Popović je istakao značaj razvoja regionalne saradnje i čvršće ekonomske integracije zemalja u regionu.

On je ponovio zvaničan stav Vlade Srbije da je Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije, kao i da će Srbija po pitanju vojne saradnje zadržati svoju poziciju vojno neutralne države.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva