Vesti
Popović: Ekonomija ključna za razvoj odnosa Srbije i RS

13:25, 13.09.2017

|

Izvor: Beta

Republika Srpska nikada nije imala veću podršku od Srbije nego danas, rekao je u Malom Zvorniku ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović ocenio je da je ekonomija ključna za razvoj odnosa Srbije i Republike Srpske, ali da Beograd i Banjaluka treba da jačaju veze u svim oblastima.

"Jačanjem institucionalnih veza, i veza u oblasti ekonomije, kulture, nauke, osnažujemo našu zajedničku poziciju, doprinoseći čvršćoj integraciji Srba na ovom prostoru ali i očuvanju ukupne stabilnosti u regionu", rekao je Popović, koji se sastao s predsednikom opštine Mali Zvornik Zoranom Jevtićem, kao i načelnicima opština RS Zvornik i Osmaci Zoranom Stevanovićem i Ljubom Petrovićem.

Kako je navedeno u saopštenju resornog ministarstva, oni su razgovarali o saradnji i realizaciji zajedničkih razvojnih projekata pograničnih opština iz Srbije i Republike Srpske.

Popović je istakao da Republika Srpska nikada nije imala veću podršku od Srbije nego danas.

Rukovodioci opština Mali Zvornik, Zvornik i Osmaci složili su se da je ekonomska saradnja opština u Srbiji i Republici Srpskoj prioritet za građane ovih opština i da će oni učiniti sve što je u nadležnosti lokalnih samouprava da ta saradnja bude što efikasnija i uspešnija.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design