:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2015   12:05

0

120

Popodne se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMSS), pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se posle podne.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" najavljuju da se na putevima prvog i drugog reda očekuje dobra prohodnost, a kolovozi su mestimično vlažni, ponegde sa snegom u raskvašenom stanju.

Na putnoj mreži u Srbiji vozače će pratiti slabija vidljivost zbog povećane oblačnosti i magle koje ima ujutro, a kolovozi će biti mestimično vlažni i zbog kiše koja će padati tokom dana.

Vozačima se savetuje da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu, da održavaju rastojanje između vozila i da ne pretiču.

U višim planinskim predelima očekuje se sneg, pa je za vozače, ukoliko putuju ka zimskim turističkim centrima, obavezna upotreba zimske opreme.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kolovozi su vlažni i bez snega na autoputevima Granični prelaz Horgoš - Feketić i Niš - granica sa BJR Makedonijom.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara i Zaječara.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara i Kosova.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica, Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj.

Neprohodan je putni pravac administrativna linija AP Kosovo i Metohija -Banjska.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Izvor: AMSS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva