:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2017   12:05

0

181

Ponuda droge u Albaniji smanjila cene na crnom tržištu

Prema podacima koje je prikupila ta kancelarija, na tržištu narkotika, iako je reč o nelegalnoj trgovini, vladaju ekonomski zakoni ponude i tražnje, što veća ponuda cene su niže.

Podaci su pokazali da Albanija ima najniže cene u regionu kada je reč o hašišu i kokainu i ima najveći potencijal korisnika.
Stručnjaci koji su radili na ovom istraživanju, kažu da je Albanija mesto porekla kanabisa i tranzitna zemlja za kokain. Većina narkotika se prebacuje u države Evrope, ali određene količine ostaju u zemlji, što povećava ponudi, pa samim tim snižava cene.

Kao drugo, oni navode da je kupovna moć u Albaniji niska i da korisnici narkotika nisu u mogućnosti da kupuju skupe droge, preneli su albanski mediji.

Prema podacima UNODC-a, cena kokaina u Albaniji košta prosečno 80 dolara, dok je prosek za region procenjen na oko 100 dolara.

Čak i kanabis je jeftiniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji u regionu, pa tako jedan gram marihuane se može dobiti za samo pet dolara, dok se ista količina, na primer, u Crnoj Gori prodaje za 26 dolara.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva