Vesti
Ponta: Počasni sam savetnik Vučića od 2016. godine

20:07, 12.01.2018

|

Izvor: RTS, Tanjug

Bivši rumunski premijer Viktor Ponta izjavio je da smatra da to što je dobio državljanstvo Srbije ima "kvalitet koji je počasni i kojim se ukazuje čast".


"Ja sam počasni savetnik predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića od 2016. godine i podržavam partnerstvo Srbije i Rumunije i integraciju Srbije u EU", kazao je juče Viktor Ponta za rumunsku agenciju Ađerpres.
Agencija navodi da je ova izjava usledila nakon što je Blic istog dana objavio da je nekadašnji predsednik Vlade Rumunije dobio državljanstvo Republike Srbije.Ponta je aktuelni predsednik Odbora za evropske poslove rumunskog parlamenta, a da će imati i srpski pasoš potvrđeno je Blicu u Vladi Srbije.On je sredinom prošle godine boravio u Beogradu i tada poručio da će Rumunija nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, kao i da je to u interesu regiona i čitave Evropske unije.Ponta je, inače, bio prisutan na sednici Skupštine Srbije u avgustu 2016. godine, na kojoj je aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao tadašnji mandatar Vlade, izlagao ekspoze. Blic je podsetio da je Ponta i tada rekao da je Srbija uvek bila najbolji sused i prijatelj Rumunije i da što pre treba da se priključi EU.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design