:

:

TV Most

clock

Avgust 25, 2015   12:05

0

113

Pomoć Švedske MUP-u Srbije četiri miliona evra

Nikolić je, u izjavi Tanjugu, rekao da je pre par dana u Švedskoj razgovarao sa tamošnjom državnom sekretarkom An Linde i da je na tom sastanku istaknuta veoma dobra zajednička saradnja i dogovoreno je da se ona nastavi na obostranu korist.

Takođe, razgovarano je o borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, dodao je on.

"Naročito je naveden značaj nastavka razvojnog programa koju Švedska Vlada implementira preko Agencije za razvojnu pomoć (SIDA) u cilju podrške MUP-u RS. Programska pomoć Švedske u iznosu oko četiri miliona evra trebalo bi da bude na raspolaganju MUP-u Srbije već od sledeće nedelje, a omogućiće postizanje zavidnih rezultata u određenim segmentima reforme ministarstva", rekao je Nikolić.

On je dodao da je razgovarao i sa direktorom policije Švedske Danom Eliasonom, da je u razgovoru saradnja sa srpskom policijom ocenjena kao izvanredna i da je dogovoreno je da se zajedničke aktivnosti nastave, unaprede i prošire na svim nivoima.

Nikolić je tokom posete Švedskoj razgovarao i o policijskoj operativnoj saradnji, evropskim integracijama u svetlu poglavlja 24, na čijem je čelu, i radu policijskih oficira za vezu, a otvorio je i OEBS-ovu Konferenciju o svetskim vodenim resursima koja je otvorila Svetsku nedelju vode.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva