:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Februar 26, 2017   13:54

0

177

Pomoć Kola srpskih sestara za srpske učenike na Kosovu

Poklon za osamdesetoro dece uručio je episkop zapadno-američki Maksim koji je posetio Osnovnu školu "Aca Marović" i ovo izolovano mesto u albanskom okruženju.

"Draga deco, dragi učitelji, želim da vam prenesem pozdrave vaših vršnjaka iz San Franciska i Amerike. Oni vam poručuju, da tamo, u dalekom svetu, neko misli na vas i želi da vam pomogne u vašem selu, u vašem mestu", rekao je vladika Maksim koji je razgovario sa decom.

Osnovna škola u Kuzminu radi u teškim i neodgovarajućim uslovima, a nastava se odvija od prvog do četvrtog razreda. Njeni đaci su vladiki poklonili svoje crteže umesto razglednica za svoje vršnjake u Americi.

"Zaista smo počastvovani ovom posetom, bio je ovo pravi praznik za decu. Nama retko ko dolazi, nekako smo ovde odvojeni od sveta, ali ima dobrih ljudi i hvala im svima", rekla je učiteljica Suzana Andrić.

Kolo srpskih sestara iz San Franciska i Eparhija zapadno-američka godinama pomažu srpskoj deci u selima Kosova i Metohije. U Kuzminu živi oko sto srpskih porodica, primetan je trend iseljavanja, ali se zemlja i kuće ne prodaju Albancima.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva