:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2015   17:06

0

191

Pomoć Kliničko-bolničkom centru u Gračanici

Stojanović i Milovanović su u okviru svoje posete donirali dvema klinikama određenu količinu medicinskog materijala, posteljinu za porodilište, ultrazvučni aparat, dva respiratora kao i kolica za intervencije.

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izrazio je zadovoljstvo što se uslovi rada i funkcionisanja u ovim ustanova poboljšavaju makar toliko da mogu da normalnije funkcionišu.

„Sada je važno da nastavimo da radimo na kontinuitetu u poboljšanju uslova u već postojećim objektima, a nadam se da će u narednih godinu ili dve biti završen i novi objekat u kome će uslovi biti daleko bolji. Ovo neka bude iskaz poštovanja i brige za naše sugrađane koji zaslužuju da imaju najbolje moguće uslove za lečenje ali i iskaz poštovanja prema zaposlenima u ovim zdravstvenim institucijama koji su i u najtežim uslovima uvek bili tu da pomognu svima koji su se za obratili za pomoć“.

Direktor KBC u Gračanici prof. dr. Miroslav Popović rekao je da su uslovi za lečenje sada daleko bolji i da trenutno ima i lekova i medicinskog materijala.

„Uspeli smo da zahvaljujući i pomoći ministarstva zdravlja Republike Srbije situaciju, koja je bila veoma teška, dovedemo u neko normalno stanje. Ova donacija biće od velike koristi za sve naše pacijente i svakako je ovakva vrsta pomoći veoma značajna za nas“, rekao je Popović.

Jedan od većih problema sa kojim se ova ustanova suočava jeste nedostatak prostora.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva