:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2017   12:05

0

134

Poljoprivredni sajam:Poseta iznad očekivanja

To je manifestacija koja na jednom mestu okuplja i distributere i kupce.

Poseta je premašila očekivanja, a među posetiocima našlo se i dosta ozbiljnih kupaca.

Svilajnac ponovo apsolutni šampion u govedarstvu

Stočari Svilajnca, na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, osvojili su brojna priznanja, i doneli opštini pehar apsolutnog šampiona u govedarstvu, izjavio je danas predsednik opštine Predrag Milanović.

Ovo visoko priznanja Novosadskog sajma, svojoj opštini stočari Svilajnca doneli su i 2011, 2012. i 2013. godine.

Stočari Svilajnca na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu učestvovali su sa 20 junica simentalske rase od šest vlasnika sa ovog područja.

Reč je o visokokvalitenim grlima, vlasnika iz sela opštine Svilajnac.

Junica Vladana Rajkovića iz Svilajnca je apsolutna šampionka sajma i dobila je zlatni pehar, junica Dragana Todorovića iz Dublja, prva pratilja - zlatna medalja, junica Bobana Ristića iz Bobova, druga pratilja - srebrna medalja, a junica Dragan Milojevića iz Troponja, treća pratilja - bronzana medalja, rekao je Milanović novinarima.

Srebrni pehar za izložene kolekcije junica su dobili Vladan Rajković, Markos Đurđević i Dragan Milojević, dodao je Milanović.

Poljoprivredno veterinarska škola u Svilajncu je dobila Plaketu Novosadskog sajma za doprinos razvoju obrazovanja u poljoprivredi, istakao je Milanović.

Nagrade na sajmu dobili su i uzgajivači konja.

U kategoriji mladih kobila, prvo i treće mesto osvojile su kobile sa ergele Milana Rajkovića iz Svilajnca.

Milanović je ocenio da je uspeh stočara na ovom sajmu, plod dugogodišnjeg ulaganja opštine u stočarstvo, uključujući i uvoz 250 junica za ovdašnje stočare.

Stočari Svilajnca su najtrofejniji na dosadašnjim Međunarodnim poljoprivrednim sajmovima u Novom Sadu, sa "pregršt osvojenih medalja, posebno za izložene junice simentalske rase i kolekcije od po pet elitnih grla", izjavio je Tanjugu pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu Goran Despotović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva