:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Februar 20, 2018   12:05

0

186

Politika: Odložen tender za prodaju RTB-a

RTB je u 2017. godine ostvario neto dobit od 42,34 miliona dolara, rekli su u kompaniji za "Politiku".
 
Prema memorandumu koji je Srbija potpisala sa Međunarodnim monetarnim fondom (84, MMF) posle osme revizije aranžamana do kraja marta država bi trebalo da raspiše tender za privatizaciju ili strateško partnerstvo za RTB.

"U Vladi Srbije, međutim, nezvanično može da se čuje da taj rok, po svemu sudeći, neće biti ispoštovan, a kao novi datum za završetak ovog posla postavljen je kraj juna. Izabran je privatizacioni savetnik, sprema se tenderska dokumentacija i nije realno očekivati da se javni poziv raspiše pre maja", rekao je izvor "Politike" koji je istakao da je to pomeranje rokova posledica isključivo proceduralnih razloga.

Finansijski izveštaj o poslovanju za 2017. još nije objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, ali u RTB-u navode  da posluju pozitivno i da su prošle ostvareni poslovni prihodi bili 302 miliona dolara, a rashodi 218 miliona dolara, tako da je dobit pre oporezivanja bila 84 miliona dolara, a neto dobitak 42,34 miliona dolara.

Ministar privrede Goran Knežević je rekao da su za RTB zainteresovane četiri inostrane kompanije, medju kojima je i Ruska bakarna kompanija.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva