:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2016   12:05

0

113

Politički predstavnici na Kosovu spremni za izbore

Iako zvaničnici Republike Srbije tvrde da će parlamentarni izbori biti održani i na teritoriji Kosova, iz OEBS-a kažu da zvaničan zahtev, koji treba da uputi Republička izborna komisija, još uvek nije stigao.

Portparol OEBS-a na Kosovu Senad Šabović ističe da je ova misija spremna da na bilo koji način pomogne pri organizovanju parlamentarnih izbora koje raspisuje Republika Srbija.

“Mi smo više puta rekli da smo spremni da pomognemo da ukoliko se uputi zahtev i u skladu sa modalitetima,koji su dogovoreni pomognemo u svakom smislu” rekao je Šabović.

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić smatra da ne postoje prepreke za održavanje parlamentarnih izbora na Kosovu. Kostić ističe da će ovi izbori samo potvrditi legitimitet sadašnje vlasti i da će osnažiti nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

„Onako kako sada stvari stoje najverovatnije, odnosno sasvim sam siguran da će izbori biti održani na ovim prostorima. Izbori 2012. i 2014. godine su takođe oraganizovani i održani pod kapom OSCE-a i ne vidim razlog zašto to ne može da bude i ove 2016. godine. Sasvim sam siguran da će u ogranizaciji OSCE i ovi izbori biti sprovedeni i na teritoriji Kosova“, kazao je Kostić za RTV Kim.

Predstavnik Socijalističke partije Srbije Saša Morača se slaže da će vanredni izbori uticati na dalji tok Brisleskog dijaloga.

„Očekujem da će SPS participirati u toj vladi i doneće se jedan zaključak i jedna nova politika. U svakom slučaju to će imati uticaja na dijalog Prištine i Beograda“, kazao je Morača.

Predstavnici političkih partija na Kosovu ističu da su spremni za predizbornu kampanju.

„Što se tiče SNS-a kampanja će ići onako kako je dogovorena u centrali same stranke. Mi već imamo iskustva iz 2012. i 2014. godine. Tada nije bilo ni jednog problema ni u samoj kampanji, a ni na dan održavanja izbora, tako da ćemo se mi držati tog proverenog recept“, ističe Kostić.

Saša Morača se nada da će birači prepoznati njihov dugotrajan i uspešan rad.

“S obzirom da plegiramo da smo državnotvorna partija, da imamo odličnu mrežu i da smo bili prepoznatljivi i u Vladi Republike Srbije i na terenu, imamo dosta rezultata i nadamo se da će ne samo naši članovi i simpatizeri nego i birači koji su ostali neopredeljeni, prepoznati naš rad“ istakao je Morača.

Na teritoriji opštine Prišina ima ukupno 11. 500 glasača. Skupština grada je nedavno obavestila građane da mogu proveriti da li su upisani u birački spisak i da ukoliko postoji neka nepravilnost mogu to ispraviti u skupštini grada.

Izvor: Radio Kontakt Plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva