:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2015   12:05

0

118

Političke tenzije u BiH uoči Dana Republike Srpske

U Banjaluci 9. januar će se slaviti i to 24 godine postojanja Republike Srpske, ponovio je predsednik RS Milorad Dodik. Na centralnoj manifestaciji u Banjaluci uz brojne goste okupiće kaže stvaraoce i sve one koji su najzaslužniji za opstanak Republike.

Onima kojima smeta što na proslavu u Banjaluku dolazi i srpski premijer Aleksandar Vučić sa ministrima Dodik poručuje da se bave svojim problemima.

"Kvalifikacije kako Vučić dolazi da podrži Dodika na Dan Republike, samo ću jednu stvar reći, ja sam rođen 12. marta a Dan Republike Srpske je 9. januara. Vučić i Vlada dolaze ovde na Dan Republike a ne dan rođenja Milorada Dodika", rekao je Dodik.

Upravo to smeta Bakiru Izetbegoviću. Bošnjački član Predsedništva smatra da podrška premijera Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci znači vraćanje jednostranoj politici inata i konflikta.

Za njega je obeležavanje 9. januara sećanje na 1992. godinu kada su srpski poslanici napustili Parlamentarnu skupštinu i odlučili da se teritorijalno razgraniče sa Muslimanima i Hrvatima.

"U svakom slučaju ja želim da se ova zemlja raspadne na miran način. Mi nemamo nikakvu ambiciju za bilo kakvu destabilizaciju ali na ovakav način ne može da funkcioniše", rekao je Dodik.

Dodik kaže da je u Beogradu sa Aleksandrom Vučićem pričao o proslavi Dana Republike i da 9. januara Banjaluka očekuje goste iz Beograda.

"U ime Republike Srbije gotovo cela Vlada prisustvovaće obeležavanju Dana Republike Srpske", rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Na proslavi u Banjaluci zajedno će biti sve politčke partije, i pozicije i opozicije jer oko proslave Dana Republike nema rasprave i replika. Svi isto misle.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva