:

:

TV Most

clock

April 01, 2015   12:05

0

146

Političke stranke okupirale administraciju

"Vlada populizam, zapošljava se veliki broj ljudi, daju im se male plate, a sa malim platama ne traže se rezultati rada i odgovornost", rekao je Saša Janković u Nišu, navodeći da se građani još uvek zaštitniku građana žale na sporost administracije, prenosi Tanjug.

Građani se žale na potpuno besmislene procedure, zbog odgovora administracije na koji čekaju mesecima, godinama, na rešenja bez obrazloženja, rekao je Janković koji je učestvovao na tribini na Pravnom fakultetu u Nišu o pravima građana u Srbiji.

Zaštitnik građana je napomenuo da se sistemska rešenja za navedene probleme u suštini znaju i da je za ta rešenja nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Previše je strategija, akcionih planova, novih zakona, podzakonskih akata, administracija zna kada ne radi dobro, a ono što nedostaje je da administracija bude sankcionisana kada ne radi dobro, kazao je Janković.

U administraciji, prema njegovim rečima, treba da napreduju kvalitetni kadrovi, a ne partijski kadrovi.

Da može bolje pokazuje podatak da u 90 odsto postupaka u kojima je utvrđena nepravilnost, državni organi i organi lokalne samouprave otklanjaju taj propust, naveo je zaštitnik građana.

Tribinu na Pravnom fakultetu u Nišu organizovala je studentska organizacija "Prava studentska priča", a tribina je bila otvorena za studente, profesore i građane.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva