:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 16, 2017   13:06

0

275

Policijska akcija "Ares", uhapšeno 360 osoba

Velika akcija na suzbijanju opšteg kriminala sprovedena je, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, na teritoriji većeg broja gradova i opština.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična dela, između ostalog, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe...

Ministar Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da je policijska akcija "Ares" sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji.

Podnete su krivične prijave tako da su procesuirane ukupno 562 osobe.

Minsitar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ektazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Oduzeto je 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović.

Ministar policije je rekao da su neke od najvećih zaplena izvedene u Beogradu i Novom Sadu.

U Beogradu je uhapšen D. Ć. (30), kako je rekao Stefanović, pripadnik jedne od dve najveće kriminalne grupe zbog iznude.

"On je uhapšen prilikom pokušaja iznude oko 20.000 evra" rekao je Stefanović i dodao da je prilikom pretresa kod njega pronađeno šest automobila i 20 ključeva drugih vozila, 13 luksuznih satova, kao i 5.500 evra u gotovom novcu.

Policija je u Novom Sadu uhapsila G. B. (39) i M. J. (36) zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i kod njih je pronađeno 38 kilograma marihuane, 12 kilograma ekstazija, 2,5 kilograma amfetamina, 460 grama kokaina, kilogram hašiša i tri pištolja.

U Beogradu je uhapšen G. M. (54) zbog sumnje na isto delo, a kod njega je pronađena laboratorija za proizvodnju i oko 60 kilograma marihuane, rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da policija nastavlja rad na suzbijanju kriminala i zahvalio pripadnicima policije koji su, zajedno sa nadležnim tužilaštvima, radili na ovoj, kako je rekao, jednoj od najvećih akcija.

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva