:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2017   12:05

0

188

Policija pretresla kuću Andrije Mandića


To je saopštio taj opozicioni savez i ocenio da je takav postupak nastavak "državnog terora" nad Frontom.



DF je saopštio da u kući pored porodice Andrije Mandića žive njegov brat s porodicom i majka, kao i da je pretes obavljen po naredbi vrhovnog državnog tužioca.



"Ova akcija izvedena je direktno po nalogu vrhovnog državnog tužioca, a pod izgovorom navodne istrage protiv sinovca Andrije Mandića, Danila Mandića i sumnjom da se u porodičnoj kući nalazi oružje i eksplozivne naprave. Kao što je i u zapisniku nakon pretresa evidentirano, ni oružje, ni eksplozivne naprave, kao ni bilo šta drugo sumnjivo nije nađeno, ali to očigledno i nije bio cilj, već novi udar na DF i pokušaj zastrašivanja pristalica opozicije", naveo je DF.



Policija se ovim povodom do sada nije oglasila.



DF je ocenio da je upitanju "politički inspirisani akt" i da je porodica opozicionog lidera "žrtva državnog terora".



"Dokaz da je u pitanju politički inspirisan akt, pod firmom borbe protiv kriminala je i činjenica da je pored ličnog mobilnog telefona Danila Mandića, jedino zadržano i vozilo koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće, a koje koristi u službene svrhe Nova srpska demokratija. Radi se o automobilu Reno uzetom u dugoročni zakup od rent-a-kar firme, za potrebe predsednika stranke", naveo je DF.



Prema nezvaničnim informacijama podgoričkih medija, policija je jutros u Podgorici pretresla prostorije koje "koriste bezbednosno interesantne osobe", među kojima je i sinovac Andrije Mandića.



Lideru Fronta se ovih dana sudi zbog navodne umešanosti u pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora prošle godine.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva