:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2017   12:05

0

162

Policajcima 10 odsto veće plate od 2018.

"Mislim da imamo prostora za to. Onda će najveći broj policajaca imati najveće plate u poslednjih nekoliko godina", rekao je Stefanović za TV Pink.

Dodao je da očekuje da će policija do kraja godine dobiti još jednu "finansijsku injekciju", još jedno vanredno primanje, u iznosu za koji bude bilo prostora.

Govoreći o nedavnoj Generalnoj skupštini Interpola i povlačenju aplikacije Kosova za članstvo u toj organizaciji, Stefanović je rekao da iza toga stoji ozbiljan rad Srbije, koja je uradila mnogo u prethodnih nekoliko meseci što je rezultiralo time da ne postoji podrška da Kosovo postane član Interpola.

Dodao je da je važno i što je na Generalnoj skupštini usvojena Rezolucija koja je definisala kriterijume kako neko može da postane član Interpola, odnosno da neko ko nije član UN ili posmatrač u toj organizaciji ne može da postane član Interpola.

"Verujemo da je to logično i to štiti interese Srbije u narednim pokušajima Prištine da učlani u Interpol, jer oni sada nisu u statusu koji im omogućava aplikaciju", rekao je Stefanović.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva