:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 22, 2018   18:41

0

213

Polaganjem cveća odata pošta otetima i stradalima na KiM


Prošlo je 20 godina od kidnapovanja radnika kopa Belaćevac, a njihove porodice do danas ništa nisu čuli o njima. Ipak, nada i dalje postoji.



„Ja sam izgubila brata, Dragana Vukmirovića, 22.juna 1998.godine, koji je pošao da zaradi za hleb za svoju decu. Od tog dana nikad ništa nismo čuli o njemu, samo smo čuli izjavu da su odvezeni u nepoznatom pravcu“,rekla je sestra otetog Dragana.



„Dvadeset godina je prošlo od kada su naši najmiliji otišli da zarade gorki rudarski hleb, a ostavili čemer svojim porodicama. Dvadeset godina mi ponavljamo istu priču, dvadeset godina pričamo u vetar, niko nas ne čuje. Deca kidnapovanih rudara su porasla, uskraćena za ljubav svojih očeva. Mnogi roditelji otetih upokojili su se, ne našavši spokoj svojim dušama, ne došavši do saznanja o svojoj deci. Da li mi možemo da oprostimo onima koji su trebali da nam kažu istinu?“, upitao je Milorad Trifunović, koordinator Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM.



ÄŒlanovi Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji, položili su cveće na spomenik „Istina“ , kao sećanje na sve stradale sa ovih prostora u periodu od 1998. do 2000. godine.


Izvor: TV MOST

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva