:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 21, 2015   12:05

0

127

Pokušavaju da nam oduzmu pravo na identitet

Studenti i gradjani su tokom protestne šetnje od Tehničke škole "Mihajlo Petrović Alas" do glavnom mosta na Ibru pevali kosovske pesme noseći srpske zastave i slike spaljenih srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, kao i transparente na kojima je pisalo "Kosovo je srce Srbije, "Ne Kosovo u UNESCO"...

"Oni koji su nas bombardovali i oteli naše Kosovo, sada nameravaju da Srbiji i srpskom narodu otmu pravo na istoriju, kulturu i identitet", rekao je Milan Savić, predstavnik studenata.

"Imaju nameru da Pećka patrijaršija, Visoki Dečani, Gračanica, Banjska, postanu za Srbiju i srpski narod inostranstvo. Da li je ikada nekome postavljeno tako užasno i cinično pitanje? Kako je moguće da jedna Francuska podržava ulazak tzv nezavisnog Kosova u Unesko? Kako bi se osećali naši prijatelji kada bi im neko spalio Notr Dam, a onda tvrdio da je to njegova kulturna baština", rekao je Savić.

Predsednik Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Nemanja Biševac poručio je da se, mogućim ulaskom Kosova u Unesko, srpskom narodu na brutalan način oduzima i krade njegov identitet.

Protest je simbolično održan u 12.44 sati zbog Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva