:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2015   12:05

0

241

Pokrenuta inicijativa za privatizaciju Telekoma



Vlada Srbije je obavezala Ministarstvo privrede i Agenciju za privatizaciju da sprovedu privatizaciju "Telekoma", navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Najveći akcionar "Telekoma" je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni "Telekoma".

Vlada Srbije je ranije odabrala "Lazard Freres SAS" za privatizacionog savetnika za "Telekom Srbije", sa obavezom da u prvoj fazi, do početka juna, uradi procenu vrednosti, ekonomsku i pravnu analizu, analizu tržišta, predloži modele privatizacije i pripremi vremenski i metodološki plan privatizacije.

Pre četiri godine procena je bila da "Telekom" vredi 2,2 milijarde evra, a tadašnja vlada je za paket od 51 odsto te kompanije tražila minimum 1,4 milijarde evra, a jedini ponuđač, "Telekom Austrije" ponudio je 1,1 milijardu evra.

Vlada je formirala i radnu grupu za pregovore sa potencijalnim strateškim partnerima za ulaganje u Železaru "Smederevo". Kako se navodi u saopštenju, za predsednika te radne grupe imenovan je ministar privrede Željko Sertić.

Vlada Srbija potpisala je 21. marta sa holandskim HPK inženjeringom ugovor o upravljanju Železarom Smederevo.

Izvor: RTS, Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva