:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2018   07:53

0

261

Pokrajinski odbor SPS KiM osudio pokušaj otimanja imovine


Uprkos činjenici da Miroslav Veličković poseduju kopletnu vlasničku dokumetaciju: kupoporodajni ugovor iz 1982. godine, dokumentaciju izdatu od institucija Republike Srbije ali i od kosovskih privremenih institucija za svoj plac u Bresju nadomak Kosova Polja na kome ima sagrađenu porodičnu kuću i lokal, to ne sprečava prestavnike Kosovske Agencije za privatizaciju i pripadnike Kosovske policije da u dva navrata predhodnih dana nasilno pokušavaju da premere Veličkovićima imovinu i dalje nastave u proceduru otimanja iste.

Ovaj nečuveni postupak vlasti kosovskih privremenih institucija i atak na Miroslava i njegovu porodicu je nastavak i još jedan vid pritiska na Srpski narod  da nestane sa prostora Kosova i Metohije.

Ovakav vid pritiska, otimanje imovine uz pomoć institucija, je nešto sa čime se Srpski narod na KiM svakodnevno suočava i na žalost teško odoleva.

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju traži od UNMIK-a, OEBS-a i EULEKS-a da se konačno ozbiljno pozabavi ovim piatanjem i zaštiti Srbe i njihovu imovinu od kosovskih institucija i “moćnih“ pojedinaca koji ne prezaju ni od čega da se dočepaju, na razne načine, imovine Srba na KiM.  Takođe, tražimo od KFOR-a da spreči kosovsku policiju da pomaže u otimačini primenom fizičke sile, navodi se u saopštenju Informativnе službе Pokrajinskog odbora SPS KiM.

  


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva