:

:

TV Most

Foto: Selo Klinavac

clock

Mart 29, 2015   12:05

0

183

Pokradene Vidića košnice u Klinavcu

"Noćas je naše domaćinstvo ponovo bilo meta nepoznatih lopova. Ovaj put odneli su tri košnice sa pčelama. Tokom protekle tri godine u više navrata još uvek nepoznati lopovi ukrali su iz tora desetak ovaca, ovna, a iz kokošinjca ćurke i kokoške. Ranije su nam ukrali i više kanti meda", rekao je povratnik Vidić.

On je kazao da je i jutros na njegov poziv došla policija i izvršila uviđaj.

"Nije mi jasno zašto su mene tokom uzimanja izjave ponovo pitali koliko sam visok i težak. Morao sam da im kažem da sve to već imaju zapisano kada su mi uzimali izjavu posle predhodnih krađa stvari iz mog domaćinstva", rekao je Vidić.

Vidić u povratničkom selu Klinavac živi sa suprugom Draganom i petogodišnjom ćerkom Ivanom koja je i jedino dete u tom selu u Metohiji.

"Ne znam šta da radim. Moje domaćinstvo je stalno na udaru pljačkasa. Kradu mi ono što proizvodim i od čega živi moja porodica. Lopovi odnose, a niko da pomogne", kaže Vidić.

Vidić je rekao da je njegovu porodicu ranije pomagalo samo bratstvo srpskog pravoslavnog manastira Visoki Dečani.

U selu Klinavac pre rata, kako je rekao Vidić, živelo je više od dvesta Srba.

Posle rata Vlada Kosova i donator izgradili su nove 33 tipske kuće za Srbe povratnike i tada, 2006. godine, vratilo se petnaest porodica sa oko 35 članova.

Danas u Klinavcu, kako je rekao on, živi petnaestak starih Srba povratnika medju kojima je njegova porodica najmladja.

Prema njegovim rečima nepoznati počinioci su ranijih godina posle povrataka raseljenih Srba zapalili dve nove povratničke kuće, a sve ostale u kojima nije bilo povratnika, nepoznati lopovi su opljačkali.
Odneseno je sve što je bilo od nameštaja, kao i vrata i prozori, a što nije opljačkano to je demolirano.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva