:

:

TV Most

clock

April 03, 2015   12:05

0

184

Poklonjene knjige obrenovackoj biblioteci

Knjige je, u ime ministarstva, biblioteci uručio ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je istakao da su stručni i obrazovani ljudi najznačajnije blago srpske vojske.

"Vojska Srbije je za ovih 15 godina uništavana na sve moguće načine, ali je u njoj, kao najznačajnije blago, ostao intelekt, stručni i obrazovani ljudi. Zato VS radi sa svojim narodom, jer ima veliki broj visokoškolovanih ljudi, koji to pokazuju na terenu i to znanje prenose drugima", poručio je Gašić.

On je dodao da je VS uvek spremna da ponogne svim lokalnim samoupravama, a prevashodno stanovništvu Srbije.

"Sve možete da izgubite, ali znanje i stečeno obrazovanje niko ne može da vam uzme", rekao je

Direktor biblioteke "Vlada Aksentijević" Ivana Janošević podsetila je da je u prošlogodišnjoj poplavi ta biblioteka izgubila 25.000 knjiga, među kojima su bili i naslovi, koje su danas dobili.

"Veoma smo obradovani što ćemo moći da nadoknadimo neke od tih naslova. Ima i nekih koje nismo ni mogli da očekujemo, poput knjiga iz oblasti umetnosti, zdravlja, medicine i istorije, a ne samo vojnom tematikom", rekla je Janošević.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zahvalio je ministarstvu i vojsci na pomoći prilikom prošlogodišnjih poplava i ocenio da se ta opština zbog tih dešavanja "najviše zbližila" sa vojskom, od svih lokalnih samouprava.

U znak zahvalnosti, kako je objasnio Čučković, jedna od ulica Obrenovca nazvana je po majoru Nebojši Tepavcu, koji je stradao u NATO agresiji 1999. godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva