:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2015   12:05

0

114

Pojačane mere bezbednosti za Isu Mustafu

Mustafa je poslednjih nedelja u više navrata bio izložen jajima, kojima su ga gađali pripadnici radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje, a drugi put juče je pokušan napad na premijerovu pratnju.

Tri opozicione političke partije u kosovskom parlamentu traže od Mustafe da povuče potpis sa Briselskog sporazuma ili da podnese ostavku. Oni se, naime, protive formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Mustafa je više puta poručio da je reč o međunarodnim sporazumima sa Beogradom uz posredovanje EU i da nije moguće povucći potpis, kao i da ne namerava da podnese ostavku.

Tri partije opozicije su zbog toga dva puta u dve sedmice blokirale rad kosovskog parlamenta, na kojem se očekivalo Mustafino obraćanje, bacivši suzavac.

Predstavnici međunarodne zajednice u Prištini oštro su osudili ponašanje opozicije i pozvali na dijalog sa vlastima.

Kako su javili prištinski mediji čekuje se da dijalog vlasti i opozicije inicira predsednica Atifeta Jahjaga. Sastanak predstavnika parlamentarnih stranka sa Jahjagom zakazan je za popodne i na njemu bi trebalo da se nađe rešenje za deblokadu rada kosovskih institucija.

Opozicija, međutim, i dalje tvrdi da oni od svog zahteva neće odustati i da neće biti nikakvog dijaloga, dok njihov zahtev da Mustafa povuče potpis sa Briselskog sporazuma ne bude ispunjen.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva