:

:

TV Most

clock

Jul 31, 2015   12:05

0

114

Pojačana kontrola saobraćaja za vreme Sabora truba

Kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno, policija će danonoćno pojačano kontrolisati puteve na svim prilazima Guči.

Presretačima će biti kontrolisana brzina i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči, saobraćajne patrole proveravaće ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju.

Predviđena je i kontrola alkoholisanosti vozača na svim izlazima iz Guče.
Svi koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, a oni kod kojih se utvrdi više od 1,21 promila alkohola u krvi biće zadržani do 12 sati.

Policijske patrole će noću uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače.

Na teritorijima opština Lučani, Ivanjica, Gornji Milanovac i grada Čačka, očekuje se poseta velikog broja stranih državljana.

Policija, tim povodom, podseća pravna i fizička lica koja pružaju usluge smeštaja strancima uz naplatu, kao i lica kod kojih stranci dolaze u posetu, na zakonsku obavezu da nadležnom organu u Republici, u roku od 24 sata, izvrše prijavu boravka stranaca, kako ne bi snosili zakonske posledice.

Prijava boravišta stranaca vrši se u svim policijskim stanicama.

Pored odgovarajućeg obrasca, stanodavci uz prijavu prilažu svoju ličnu kartu, kao i pasoš ili ličnu kartu stranog državljanina.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva