:

:

TV Most

clock

Avgust 29, 2015   12:05

0

120

Pojačan saobraćaj,višesatna čekanja na granici

Otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, ali i pored toga na pojedinim kao što su Bubanj potok, Stara Pazova i Sirig može doći do nešto dužeg zadržavanja.

Trenuto se na Bubanj Potoku za naplatu putarine čeka oko 20 minuta sa tendencijom porasta u narednim satima.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, višesatna

zadržavanja su na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije, gde su kolone dugačke par kilometara, a među-zona sa Hrvatskom je puna.

Na Horgošu, sa Mađarskom, na izlazu iz zemlje zadržavanja su oko dva sata, gde je takođe puna među-zona.

Na graničnom prelazu Šid i Sot se trenutno čeka od 60 do 120 minuta, a AMS S navodi da treba koristiti granični prelaz Bačka Palanka, dok sa Mađarskom treba koristiti alternativne prelaze Kelebiju ili Bački Breg.

Nastavlja se, navodi se, kontantno jak priliv vozila na Gradini sa Bugarskom gde se na ulazu u Srbiju čeka od 180 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, navodi AMS S i apeluje na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" obezbedilo je cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama, a i narednih vikenda dok traje letnja sezona biće obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom na tom graničnom prelazu.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 135 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 44 osobe povređene, a jedna osoba je smrtno stradalo, dok je u Beogradu zebeleženo 67 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 11 osoba povređena.

U danima pojačanog saobraćaja su česte saobraćajne nezgode i zato se savetuje vozačima da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona, da drže veće odstojanje, poštuju ograničenja u brzini, a posebno da voze pažljivo na mestima gde je zbog aktuelnih radova izmenjen redovan tok saobraćaja.

AMS S navodi da su rezultati tradicionalne letnje akcije AMŠ "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo, koju već 26 godina AMS S organizuje sa Upravom saobraćajne policije MUP Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, pokazali da, od 5.000 besplatno pregledanih automobila, 39 odsto ima neku neispravnost.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva