:

:

TV Most

clock

April 19, 2015   12:05

0

133

Pojačan saobraćaj na prilazima gradskim centrima

Na naplatnim rampama Bubanj Potok i Stara Pazova zadržavanja se kreću u intervalima do 10 minuta.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se intervalima od 15 do 30 minuta.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 103 saobraćajne nezgode u kojima je 40 osoba povređeno, a jedna osoba je smrtno stradala, dok su u Beogradu evidentirane 63 saobraćajne nezgode u kojima je sedam osoba povređeno.

Iz "Puteva Srbije" upozoravaju vozače na odrone, ali i na veliki broj deonica na kojima su započeti radovi i na kojima važi poseban režim obavljanja saobraćaja.

Kako je navedeno, na deonici auto-puta mali Požarevac-Ralja, tokom izvođenja radova u zoni petlje Mali Požarevac, za saobraćaj će biti zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd-Niš.

Na auto-putu kod petlje "Dobanovci", smer Beograd-Šid, radovi će se izvoditi u voznoj i zaustavnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od petlje "Lasta" do petlje "T6" u oba smera auto-puta Beograd-Šid i Šid-Beograd, radovi na ispiranju i čišćenju kišne kanalizacije se izvode u zaustavnoj traci i biće obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.

U neposrednoj blizini mosta na reci Južnoj Moravi, u blizini naselja "Džep" u smeru Leskovac-Vranje u dužini od 200 m, saobraćaj je preusmeren na levu traku auto-puta i obavlja se uz semaforsku signalizaciju.

Zbog radova na rehabilitaciji mosta preko reke Belice, na deonici između Batočine i Jagodine, u smeru Niš-Beograd vozače očekuje izmenjen režim sabraćaja. Radovi će se izvoditi u levoj kolovoznoj traci auto-puta u smeru Niš-Beograd, dok će se na desnoj kolovoznoj traci u zoni mosta saobraćaj obavljati dvosmerno.

Kod Aleksinačkog Bujmira, zbog klizišta za saobraćaj je zatvoren smer Niš- Beograd. Saobraćaj se u dužini od oko 700 m obavlja dvosmerno stranom auto puta koja vodi ka Nišu.

Počeli su novi radovi na rehabilitaciji saobraćajnih traka iz pravca Novog Sada ka Beogradu, zbog kojih su zatvorena dva kanala za naplatu putarine, pa će naplatna stanica Stara Pazova raditi sa smanjenim kapacitetom.

Zbog izgradnje koridora 10, saobraćaj je preusmeren kod Grdelice n novoizgrađenu deonicu paralelnog puta koji vodi do "Sarajevskog mosta" na reci Južnoj Moravi u dužini od 1.800 metara, gde se saobraćaj ponovo vraća na auto-put, stoji u saopštenju AMSS-a.

AMSS napominje da je na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva