:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jun 01, 2015   12:05

0

124

Poglavlje o Kosovu i dalje je tajna za Srbiju

"Najpre direktor za zapadni Balkan Evropske komisije Žan Erik Pake razgovara (u Beogradu) o ovoj temi na ministarskom nivou, a potom se nastavljaju razgovori na tehničkom nivou. To će biti prilika da se predstavi šta je sve urađeno u prethodnom periodu u oblastima koje pokrivaju poglavlja 23 i 24", rekla je Miščević za današnje "Novosti".

Da bi Srbija otvorila prva pregovaračka poglavlja sa EU, navela je ona, treba da pokažemo da su akcioni planovi za oblasti 23 i 24 - pravosuđe i bezbednost - kredibilni i sprovodivi, kao i da se nastavi dijalog sa Prištinom.

Takođe, kazala je Miščević, važne su reforme u ekonomiji, administraciji i fiskalnoj konsolidaciji.

Na pitanje kada će biti poznata sadržina takozvanog kosovskog poglavlja 35, Miščević je rekla da "prema onome što znamo, a znamo vrlo malo, jer je ovo poglavlje potpuna novina u pregovaračkom procesu, nisu predviđena merila za otvaranje".

"Ono na čemu treba raditi je implementacija Briselskog sporazuma. Nadam se da će EU prepoznati rešenost Srbije za formiranje ZSO, kako bi i poslednje stavke Briselskog sporazuma mogle da počnu da se primenjuju", rekla je ona.

Prema njenim rečima, plan je da do kraja juna bude završen posao oko formiranje užeg pregovaračkog tima, koji će imati dvadesetak članova, uključujući tu i tim za podršku.

Izvor: Telegraf

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva