:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2018   12:05

0

246

Podrška porodica žrtava borbi za opstanak na KiM


"Upravo zbog toga su i naši najbliži položili svoje živote na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.




U udruženju kažu da je, zbog problema u kojima se nalaze, "nužno reagovanje i ako se odnosi na prošlo vreme, na prošlu vlast, državnike i njihovu neposvećenost ljudima, žrtvama, njihovim porodicama".



"Pitanje se samo nameće: Da li bi veći broj naših najbližih članova porodica kidnapovanih i ubijenih danas bili sa nama da je se DOS-ovski režim odgovorno, sa savešću i moralom, pravedno odnosio prema problemu, a ticao se života i smrti? Životi naših otetih i ubijenih su bili i u rukama DOS-ovskog režima, ali odlukom da se iz zatvora u Srbiji oslobodi 2.108 albanskih terorista i zločinaca 'OVK' za veći broj njih je potpisana smrtna presuda", navodi se u saopštenju i dodaje:



"Da su se 2001. godine, jula meseca, predsednik i premijer udostojili i smogli smelosti i hrabrosti da posete članove porodica kidnapovanih i ubijenih, koji su u Gračanici štrajkovali glađu, zbog odluke da se ti zločinci oslobode, a bez zahteva da se i kidnapovani Srbi oslobode, danas bi ovaj problem ako ništa drugo 'brojao manju cifru'".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva