:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2017   12:05

0

131

Podrška Beča Beogradu

Razgovarali su o Akcionom planu dve zemlje za 2017. godinu, o Berlinskom procesu i o podršci Austrije Srbiji na putu ka Evropi. Najavljena je i saradnja u rešavanju migrantskih problema.

"Kurc je uvek konstruktivan, apsolutno podržava i pomaže Srbiji i Zapadnom Balkanu i uvek pruža najbolje ideje za naš evropski put", rekao je Vučić novinarima u Davosu posle sastanka i podvukao da je austrijski ministar izvrstan mladi lider, kojeg smatra pravim prijateljem Srbije, Balkana i Evrope.

Na sastanku je bilo reči i o podršci Beograda austrijskom predsedavanju OEBS-u.

"Veoma sam zahvalan austrijskoj vladi i Sebastijanu Kurcu kao ministru spoljnih poslova. Mi znamo da prepoznamo prave prijatelje i ljude koji podržavaju napredak Srbije, ne samo ka EU, već i ekonomski napredak", naveo je Vučić i dodao da je još mnogo posla pred Srbijom.

Kurc je izjavio da je saradnja Srbije i Austrije veoma dobra i istakao da premijer Aleksandar Vučić igra izrazito pozitivnu ulogu, ne samo u Srbiji već i u regionu.

"S moje tačke gledišta, Vučić je ne samo garant pozitivnog razvoja za Srbiju, već i za region", rekao je Kurc novinarima.

Vučić, koji učestvuje na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, imao je tokom proteklih dana niz značajnih susreta. Između ostalih, sastao se sa komesarkom za spoljnu politiku Federikom Mogerini, generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a telefonom je iz Davosa razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Za danas je predviđeno učešće premijera Vučića na panelu pod nazivom "Go East: Strengthening Europe's Neighbours", na kojem će učestvovati i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Pored njih, u panelu će učestvovati predsednik Ukrajine Petro Porošenko, Kurc i Han.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva