:

:

TV Most

clock

Septembar 17, 2017   12:05

0

125

Podrinje izuzetno značajno za državu

Vučić je u Loznici razgovarao sa gradonačelnicima Loznice i Valjeva, kao i predsednicima opština duž toka Drine - Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta - i poručio da će u puteve u tom kraju biti uloženo više novca nego ikada.

Sastanku sa gradonačelnicima i predsednicima opština prisustvovali su i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Mladen Šarčević, kao i direktor kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Najveći problem, ukazao je predsednik, iako je država već uložila mnogo novca, ali na čemu će sada da se angažuje, a on kao predsednik može da pomogne, jeste da se investitori privuku i dođu u taj kraj, pre svega u dva najveća grada - Loznicu i Valjevo.

Ono što je zabrinjavajuće je visok stepen nezaposlenosti u tom kraju, podvukao je Vučić i dodao da će se zato raditi na putnoj infrastrukturi, kako bi se privukli investitori.

"Verujem da neke manje investicije možemo da obezbedimo i za Mali Zvornik i da obezbedimo bolju trgovinu i prelazak preko mostova, kao i bolje puteve", rekao je Vučić.

Na sastanku je, dodao je predsednik, bilo reči o novim putevima, jer je to ono što najviše zanima investitore i poručio da će u puteve u tom kraju ove i sledeće godine biti uloženo više novca nego ikada.

"Ne nekad, kada neko drugi dođe na vlast, kada bude bolje vreme. Sada je dobro vreme, imamo novca u budžetu. Ovde samo jedna lokalna samouprava ima deficit u budžetu, ostale nemaju", rekao je Vučić.

Dodao je da se razgovaralo o pomoći bolnicama, o novcu za hitnu službu u Krušiku, rešavanju problema vodosnabdevanja, za šta će biti izdvojeno sedam miliona evra, kao i elektrosnabdevanja.

Vučić je naznačio da je u Krupnju u prvih šest meseci rođeno više od 100 beba, što je više nego cele prošle godine, a zahvaljujući svemu što je u Krupnju urađeno u proteklom periodu i dolasku "Džinsija".

"Ovo je i kraj Srbije u kojem imamo najveći broj drvenih EPS-ovih bandera i razgovarali smo i o tome, daćemo hiljade i hiljade betonskih stubova, pre svega u ljubovijska sela, jer imamo problem sa napajanjem strujom u čitavom Podrinju", naveo je predsednik.

Najavio je da će se naći rešenje za put prema Lagatoru, kao i da će se raditi put od Krupnja prema Malom Zvorniku u dužini od 10,5 km, kao i tunel Ljubovija - Osečina.

"Pomoći ćemo i uvođenje toplane na biomasu u Bajinoj bašti...Sve ćemo polako da rešavmo", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić nastaviće posetu tom kraju prisustvovanjem završnoj svečanosti 84. Vukovog sabora u Tršiću, gde će održati besedu.

Problem za otvaranje mosta Bratunac – Ljubovija kome će pripasti zemljište, da li RS ili BiH

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će uskoro u BiH biti rešen problem u vezi mosta Bratunac-Ljubovija, koji treba da skrati put teretnom saobraćaju, ali to trenutno nije moguće, jer još nije ustanovljen carinski prelaz.

"Problem je u tome što nije rešeno kome će pripasti zemljište, da li RS ili BiH. Nama je svejedno i samo hoćemo da imamo prelaz za trgovinu, koji može da radi", rekao je Vučić u Loznici.

On je, na pitanje novinara, kada bi mogao taj most biti završen, kazao da ni nedavno u razgovorima u Sarajevu sa sagovornicima o tom problemu nije bilo odgovora.

"Ne treba da ispadne da smo napravili prazan most. Dobili smo obećanje bosanskih vlasti da će problem biti rešen. Mi smo svoje završili i najveći deo smo mi platili", objasnio je Vučić.

Ukazao je da sada iz Bajine Bašte mora da se ide 430 kilometara okolo da bi došli do Skelana, a to je inače na svega 50 metara.

„Ako otvorimo most Bratunac-Ljubovija značajno skraćujemo put i otvorićemo šansu voćarima i mlekarima ovog kraja"; dodao je on.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva